Cliëntervaringen bij EFT-Relatietherapie Den Haag

5/5

Wij hebben ruim een jaar gesprekken met Renee gehad. Daarbij hebben we anders leren kijken naar de waarde van onze relatie en ook anders naar onszelf. Een aantal dingen wisten we zelf ook wel maar Renee kon ons duidelijk maken welke ingesleten patronen we daarbij volgden en hoe we die konden herkennen om er vervolgens iets aan te doen. Ook liet zij zien welke onuitgesproken verwachtingen er eigenlijk tussen ons bestonden. Renee is in dit proces onpartijdig en respectvol naar ons beiden geweest; het is haar gelukt om de onderlinge verbintenis tussen ons te herstellen. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ons huwelijk is gered en het vertrouwen in elkaar is hersteld. We gunnen andere stellen dat zij met de begeleiding van Renee die weg ook kunnen gaan.

4/5

Toen wij bij Renee kwamen zaten we in een hevige crisis. Een van ons had een affaire gehad en dat was uitgekomen. Er was verbijstering, woede, onbegrip en schuldgevoel. Renee leerde ons anders kijken naar wat er was gebeurd en maakte ook ruimte voor het delen van de pijnlijke gevoelens. We gingen zien dat wij elkaar, voor de affaire begon, eigenlijk al min of meer kwijt waren. Er was weinig relatie en gevoel van verbondenheid. Een van ons raakte daardoor los. Dat was een zachte en onpartijdige manier van kijken. De schuldvraag verdween en er ontstond ruimte om voorbij de affaire te kijken naar wat wij deelden. Waarom waren wij onze liefde, genegenheid en contact toch zo verloren? Renee zei: “Overspel slaat een wond in de relatie. Daar kan de relatie aan overlijden, maar als je er niet aan overlijdt dan kan het tegelijk de redding én de verdieping van je relatie betekenen”. Door haar aanpak is het laatste voor ons waar gebleken.

4/5

Wij kwamen bij Renée met veel verdriet, woede en onmacht, maar toch ook de wil om samen verder te gaan. Het leek bijna onmogelijk…. Renée heeft ons enorm geholpen om patronen van ons zelf en van elkaar te begrijpen, oude patronen liefdevol los te woelen en in te laten zien waarom wij bij elkaar willen zijn. Laten zien wat daar voor nodig is. Nodig voor elkaar en voor onszelf. Renée zei steeds: “We doen het met z’n drieën”. Dat klopt, de samenwerking was heel goed. Maar zonder Renée waren we niet zo ver gekomen als waar we nu staan. In liefde.. Veel dank hiervoor

5/5

Renée heeft ons op haar eigen, sympathieke en respectvolle manier geholpen elkaar weer beter te begrijpen en gevoelens en gedachten bespreekbaar te maken waar wij samen vaak niet de woorden voor vonden. Omdat wij bijna alle sessies samen hebben gedaan, leer je niet alleen veel over jezelf, maar ook over de ander. Dat heeft ons veel waardevolle inzichten opgeleverd over onszelf, de ander en de communicatie in onze relatie.