Mijn vak

Ik houd van mijn vak, waar ik al weer meer zo’n dertig jaar in actief ben. Op verschillende plekken en voor alle leeftijden: volwassenen, jeugd, de forensische psychiatrie en bij praktijken van huisartsen. Als systeemtherapeut heb ik geleerd om niet alleen te denken in oorzaak en gevolg, maar vooral dat allerlei zaken invloed kunnen hebben op een relatie en er zo problemen kunnen ontstaan. Deze denkwijze kleurt natuurlijk mijn werkstijl.

Niemand is alleen

Ik weet zeker dat niemand alleen is en dat iedereen zowel de lusten als de lasten van zijn eigen omgeving en familie meedraagt. . Sommige relaties en interacties zijn verstoord waardoor er een ongezonde omgeving/sfeer ontstaat. Mensen kunnen zo psychische klachten ontwikkelen. Door een ongezonde relatie en/of omgeving kan je mentaal een behoorlijke tik krijgen.

Ik wil mijn cliënten niet alleen de problemen uit de relaties laten zien, maar ook de kracht en verbinding weer laten ervaren. Weer op zoek naar nieuwe en als bestaande hulpbronnen.

Ontspannen, open behandelstijl

Professioneel kijken naar relaties en gezinnen, maakt dat ik patronen en de moeilijkheden die in de weg staan herken, deze zijn daardoor makkelijk inzichtelijk te maken. Door ervaring en mijn achtergrond heb ik een zekere vrijheid gekregen, daardoor is mijn werkstijl open en ontspannen. Ik kan ‘het laten gebeuren’ en vind het belangrijk dat de behandeling in nauwe samenwerking met jullie vorm krijgt.

We gaan praktisch met elkaar aan de slag waardoor de negatieve patronen aan de oppervlakte komen en zo inzichtelijk raken. Op deze concrete manier ontstaat er diepgang, contact en verbinding waardoor de mogelijkheden op verbetering heel groot zijn. De tevredenheid over de behandeling wordt elke bijeenkomst nauwkeurig bijgehouden. Mede hierdoor vaak een geslaagde behandeling als effect.

Opleidingen en nevenactiviteiten

Mijn postdoctorale systeemtheoretische psychotherapieopleiding deed ik in Antwerpen en mijn basis is Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige met een voortgezette opleiding Beroepsinnovatie Extramurale Geestelijke Gezondheidszorg. De EFT Basisopleiding, de EFT Verdiepende Opleiding en een EMDR(traumaverwerking) hebben mij handvatten gegeven om mensen nog meer bij te staan in hun problemen. Naast het geven van behandelingen ben ik supervisor systeemtherapie bij de NVRG en heb ik freelance les gegeven op HBO-opleidingen.

Altijd bezig

Ik ben graag bezig. De kinderen zijn inmiddels het huis uit, dus er is extra veel tijd voor: reizen is of naar een filmhuis, sporten of met mijn man er op uit trekken. Het goede leven…

Margot

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel gerust voor een afspraak (070 – 22 10 068) of vul het contactformulier in.